Vi vill vara ett Hållbart alternativ som turistmål För att värna om vår miljö och svenska betesmarker så har vi valt att handla och agera lokalt och småskaligt Vi lagar därför maten som vi serverar på svenska råvaror och allra helst lokalproducerat. Svamp och bär plockar vi själva under hösten Ölkorv är tillverkat på våra egna utegrisar som växt upp på drav från bryggeriet. Hamburgarna pressar vi själva på nötfärs från smågårdar i Dalarna och Hälsingland. Mjölk, mjöl och ägg köps lokalt så att vi på bästa sätt kan baka själva på lokala råvaror. Ölen vi säljer är från vårt eget bryggeri eller andra småskaliga svenska bryggerier. Vi använder bara svenskt kött i vårt kök (fläsk,lamm,nöt och kyckling) Fisk och skaldjur köper vi bara MSC märkta produkter Matavfall går till kompostering och övriga sopor sorteras för återvinning Vi har sopsortering i såväl boendet som restaurangen. All sortering sker i miljövänliga kärl/påsar I vårt boende tillhandahåller vi tygpåsar för att användas i handeln under vistelsen Alla glödlampor i restaurang och boende är miljömärkta vi använder oss av Oblekt miljövänligt toalettpapper Som rengöringsmedel tillhandahåller vi tallsåpa och linsåpa Tvättmedel är svanenmärkt och vi använder inte sköljmedel Våra golv såpskuras med linoljesåpa Vi köper bara äkta stearinljus För att spara på el i restaurangen så eldar vi för så väl värme som varmvatten. (Vi har en vattenmantlad braskamin som ger uteffekt på 21kWh)
|